Tervetuloa leivontablogiini
jossa toisinaan saatan myös innostua kokeilemaan uusia ruokareseptejä

14. joulukuuta 2013

Toffeetäytteiset suklaakeksit

40-48 kpl


230g voita (tai margariinia)
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 tl vaniliasokeria
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
½ tl ruokasoodaa
40-48 kpl Center-suklaita (vajaa 4 patukkaa)


- Vaahdota huoneenlämpöinen voi kaikkien sokerien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. 
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Yhdistä toiseen kulhoon vehnäjauho, kaakaojauhe ja ruokasooda. Lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon.
- Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin noin tunniksi.




- Laita uuni lämpeämään 190 asteeseen.
- Ota noin  ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt.



- Pyörittele halutessasi sokerissa.

- Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperin päälle, pellille.
- Paista uunissa noin 8 minuuttia ja anna jäähtyä ritilällä.



Vinkki: Yhdessä Center-patukassa on 13 suklaata, joten syötävääkin jää.

Näihin herkku kekseihin alkuperäisen ohjeen löysin täältä Lunni leipoo

~SuklaaKirsikkaa~



5 kommenttia:

  1. Näitä mä NIIN tulen tekemään! Luuletko, että voisi onnistua gluteiinittomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinan koostumus on sen verta kiinteää, joten luulisin että nämä voisi onnistua myös gluteiinottomana. Suosittelen ainakin kokeilemaan.

      Poista
    2. Testattu on! Aivan sairaan hyviä tuli! Ihan laitoin lahjaksikin asti... tein siis kaksinkertaisen ohjeen heti kättelyssä :)

      Poista
    3. Testasitko gluteiinottomana vai ihan tuolla reseptillä?
      Nämä on kyllä suosikkikeksejäni näistä itse leivotuista.

      Poista
    4. Tein nyt ekalla kerralla tällä ohjeella, mutta aion kokeilla jossain vaiheessa gluteiinittomanakin :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)