Tervetuloa leivontablogiini
jossa toisinaan saatan myös innostua kokeilemaan uusia ruokareseptejä

23. joulukuuta 2013

Juuston rakastajan hillo

Olen kiinnostunut kokeilemaan kaikenlaisia uusia juttuja ja kun joulu on ovella, niin tämäkin hillo menee lahjaksi anopille ja omille vanhemmilleni kera piparipaketin, sinihomejuuston ja viinipullon.


2 pientä purkkia



200g kuivattuja viikunoita
3 dl vettä
15g (1 rasia) salmiakkimakeisia (apteekki)
2 dl hillosokeria





- Poista viikunoista kanta, halkaise ne ja laita kattilaan.
- Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia.

 - Soseuta keitos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
- Hienonna salmiakit ja liuota pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Lisää salmiakkiliuos viikunaseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa.
- Jos hillonalku on liian paksua, lisää vettä. Massan tulee olla löysähköä mutta ei vetistä.
- Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta vielä kerran.





- Lusikoi juuston rakastajan hillo kuumana kauniisiin purkkeihin, sulje kansi ja anna jäähtyä. 
- Säilytä kylmässä.

- Vinkki: Hillon mukana lahjaksi sopii voimakas juusto, esim. sinihomejuusto tai pecorino.






Alkuperäinen ohje: maku.fi

~SuklaaKirsikkaa~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)