Tervetuloa leivontablogiini
jossa toisinaan saatan myös innostua kokeilemaan uusia ruokareseptejä

15. joulukuuta 2013

Polka - suklaamuffinit

12-16 kpl


4½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
175g margariinia
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100g tummaa suklaata




Koristeluun: 
Noin 20 kpl polkakarkkeja
100g tummaa suklaata

- Sulata margariini ja anna jäähtyä.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Laita 12-koloiseen muffinivuokaan, jokaiseen koloon yksi paperinen muffinivuoka + pellille valmiiksi 2-4 paperillista muffinivuokaa (joihin saat ylimääräisen taikinan paistumaan).
- Siivilöi kuivat aineet isohkoon kulhoon ja sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja jäähtynyt margariini.
- Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.
- Yhdistä kuivat ja märät ainekset toisiinsa nopeasti sekoittaen. Lisää suklaarouhe ja nostele sekaan kevyesti.
- Jaa taikina koloihin ja pellillä oleviin muffinivuokiin.



- Paista noin 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kohonneita ja kypsännäköisiä pinnalta. Kokeile tarvittaessa tikulla.
- Anna muffinssien seistä vuoassa jonkin aikaa ennenkuin otat ne ritilälle jäähtymään.



- Sulata kuorrutteen suklaa varovaisesti mikrossa.
- Murskaa polkakarkit (esim. benderissä).

- Koristele jäähtyneet muffinssit sulatetulla suklaalla haluamallasi tavalla ja ripottele päälle murskattuja polkakarkkeja.

- Säilytä kannellisessa rasiassa.






Vinkki: Mielestäni taikina on liian raskas tälläisenään ja tämä tuntui myös suu tuntumassa.. joten suosittelen että vatkaat margariinin ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisäät munat yksitellen joukkoon. Jonka jälkeen jauhot ja maidon vuorotellen taikinaan. Näin saat kuohkeaman rakenteen ja paremman suu tuntuman.



Alkuperäinen ohje on täältä: Lunni leipoo

~SuklaaKirsikkaa~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)