Tervetuloa leivontablogiini
jossa toisinaan saatan myös innostua kokeilemaan uusia ruokareseptejä

2. tammikuuta 2014

Rahkamuffinssit

12 kpl



100g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk maustettua rahkaa
(itse käytin Arla Ingmanin sitruunarahkaa)
(halutessasi n. 1½ dl marjoja)


Itse lisäsin taikinaan vielä runsaasti vaniliinisokeria (kun aito vaniljasokeri oli päässyt loppumaan).

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vuoraa 12 koloinen muffinssipelti paperillisilla vuoilla.

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 


- Lisää muna nopeasti vatkaten.

- Sekoita rahka taikinaan. Sekä jauho-leivinjauheseos.

- Lisää viimeisenä kevyesti nostellen marjat jos niitä käytät.

- Jaa taikina vuokiin tasaisesti ja paista uunissa noin 18 min. (Aika on uunikohtainen, joten tarkkaile ja kokeile tikulla tarvittaessa).

- Nosta hiukan jäähyneet muffinssit ritilän päälle jäähtymään kokonaan.



- Voit halutessasi kuorruttaa jäähtyneet muffinssit haluamallasi tavalla.

(Itse ostin taikinaan käyttämääni rahkaa kaksi prk ja tein kuorrutteen siitä, tuorejuustosta ja tomusokerista)











Ohje: pirkka.fi

~SuklaaKirsikkaa~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)